fbpx

A vállalkozás, a weboldal és az online marketing

Szerző: | 2021 nov 16.

Ha önmagunk ösztönzése során vetünk egy szempillantást a történelem nagy felfedező-vállalkozóira, szinte magával ragad az alkotókedv, a valami maradandót alkotás iránti leküzdhetetlen vágy. 

Megfigyelhetjük, hogy a társaik közül kimagasló alkotókat körüllengi valamiféle titokzatos, elkápráztató energia. Ezen észrevétel során rögtön fel is üti a fejét a kérdés: vajon hogyan, minek a hatására váltak vállalkozóvá? Vajon hány és hány sorsfordító találmány vált a feledés martalékává, amiatt, hogy a felfedező nem érzett magában késztetést a termék népszerűsítésére, illetve nem kívánta széles körben értékesíteni ígéretes találmányát?

Gondoljunk csak sokak példaképeire: így az elektromos hálózat feltalálójára, Thomas Edisonra; az emberi mobilitás sorsfordítójára, Henry Fordra, vagy a garázs startjától milliárdokat érő számítástechnikai vállalkozásáig eljutó Steve Jobsra. Mi volt bennük a közös? Amellett, hogy lángelmék voltak, rendelkeztek a vállalkozói hajlam kamatoztatásának képességével is. 

A vállalkozó egyfajta szellemi forradalmárként tartható számon, aki kész kinyújtózni a siker magasságában, ugyanakkor elfogadja a kudarc mélységébe zuhanás lehetőségét is. Mindeközben pedig tudja, hogy a csalódásból tanulhat, így később erényt és előnyt kovácsolhat a kezdeti krachból. Nem utolsó sorban pedig kész arra, hogy a kizárólag önös célok hajszolása mellett közösségi feladatokat is ellásson (lásd példaképpen: környezetvédelmi tevékenységek). 

Az erőteljes vállalkozások mintegy mágnesként vonzzák a lojális ügyfeleket, hírüket pedig örömmel és önként adja tovább a megszerzett vevők egész garmadája. Ez esetben pedig a márka/brand, mely a cég identitását, jövőképét, értékeit képviseli egyre erőteljesebbé válik, és akár generációkon át állja a versenyt.  

Ma már egyetlen cég sem képzelheti el hatékonyságát, folyamatos növekedésre tett törekvéseit, márkanépszerűsítő kampányait egy ideális weboldal és online marketing nélkülA cég, a weboldal készítés és az online marketing hármasának elválaszthatatlan egységgé válása kulcsfontosságú a siker, a hatékonyság, a folyamatos versenyben maradás érdekében. 

Lássuk, hogy milyen előnyöket hozhat magával a weboldal és a digitális marketing a modern vállalkozások számára? 

Masszív érvként áll rögtön az első sorban az, hogy korunk tudatos vásárlói döntéseik meghozatala előtt tájékozódnak, weboldalakat böngésznek. A cégek digitális jelenléte, könnyen hozzáférhetővé tétele mindehhez alapvető. Mivel az igényesség rendkívül árulkodó, mindemellett pedig benyomáskeltő hatással bír: érdemes olyan weboldalt létrehozni, amely könnyen kezelhető, tetszetős kialakítású, hiteles és releváns tartalmakkal van ellátva, kimagaslóan navigálja az olvasókat, segíti az érdeklődők útját a tájékozódástól a vásárlásig. 

Az online marketing kimagasló segítséget nyújt abban, hogy az interneten tájékozódó potenciális vásárlók megtalálják a vállalkozás weboldalát és tovább informálódjanak, illetve vásároljanak. 

Ha belegondolunk abba, hogy naponta több millió ember (a világ népességének több mint fele) rendszeresen használja az internetet: meggyőződhetünk afelől, hogy a vállalkozásunk – nagyságtól függetlenül – ilyen módon kerülhet élvonalba, szállhat versenybe akár a prominens cégekkel is, korábban soha nem látott sokaságú emberekhez juthat el, és elsöprő sikerekkel büszkélkedhet.  

A webhely a cég online székhelye, mely a világ minden helyéről megközelíthetővé válhat. A termékek vagy szolgáltatások pedig a digitális marketingmegoldások által válhatnak népszerűvé, értékesíthetővé. 

Ha a vállalkozói kedv, a sokak igényét és elvárását kielégíteni képes termék vagy szolgáltatás, valamint maga a vállalkozás is megvan, akkor ideje színvonalas tartalmakkal, keresőoptimalizálással, kattintásalapú hirdetésekkel, email marketinggel stb. mindezt gyümölcsözővé, maradandóvá tenni. 

Online marketingre specializálódott, elhivatott és kreatív csapatunk mindennek kivitelezésében a rendelkezésedre áll! 

Írta Gergő Banga

Szerencsésnek tartom magam, azt csinálhatom, amit valóban szeretek, mindig is rajongtam a reklámokért. Külföldön és itthon is a szakmában a legjobbaktól tanulhattam és viszonylag fiatalon elég tapasztalatot gyűjtöttem ügynökségi és ügyfél oldalon egyaránt ahhoz, hogy most nyugodt szívvel ajánljam magunkat. Változatos ügyfélkörünk van, tesztelj minket, egy finom kávé mellett a te problémáidra is biztosan megtaláljuk az ideális megoldást.

Hasonló bejegyzések

Scroll to Top