fbpx

Google Ads – Újdonságok A Keresési Hirdetésekben

Szerző: | 2024 jún 3.

A digitális hirdetési világban a folyamatos fejlődés és adaptáció elengedhetetlen. A Google Ads nem kivétel ez alól, hiszen a platform gyakran frissíti algoritmusait és hirdetési normáit, hogy a felhasználók és hirdetők számára egyaránt a legjobb eredményeket biztosíthassa. Legújabb frissítésében a Google Ads megváltoztatta a felső szintű keresési hirdetések definícióját, amely fontos változásokat jelent a hirdetések keresési eredmények közötti elhelyezésében.

Korábbi cikkünkben kitértünk rá hogyan érd el a legjobb eredményt Google Ads-ben, ezt a bejegyzésünket itt találod.

A Felső Szintű Hirdetések Új Definíciója

A Google Ads frissítése szerint a felső szintű hirdetések mostantól dinamikusabban jelennek meg a keresési eredmények között. Ez azt jelenti, hogy a hirdetések nem kizárólag az organikus találatok felett, hanem bizonyos esetekben azok alatt is megjelenhetnek, attól függően, hogy milyen lekérdezés történik. Ez a változás nagyobb rugalmasságot biztosít a hirdetők számára abban, hogy hogyan és hol jelenjenek meg hirdetéseik, és lehetővé teszi, hogy a felhasználói keresési szándéknak még megfelelőbben tudjanak megjelenni.

Miért Fontos Ez a Változás?

A frissítés előnye, hogy a hirdetések jobban alkalmazkodnak a keresési kontextushoz, ami növelheti a hirdetések relevanciáját és hatékonyságát. A keresési hirdetéseknek való dinamikus igazodás révén a hirdetők pontosabban célozhatják meg azt a felhasználói bázist, amelyik valószínűleg érdeklődik a kínált termékek vagy szolgáltatások iránt.

A Frissítés Hatása a Hirdetési Mutatókra

A változások magukkal hozták bizonyos mutatók és kifejezések meghatározásának frissítését is a Google Ads Súgójában. Az alábbi kifejezések új definíciót kaptak:

Legmagasabb Rangú Hirdetések:

Ezek azok a hirdetések, amelyek a legfelső pozícióban jelennek meg, függetlenül attól, hogy az organikus találatok felett vagy alatt helyezkednek el.

Legelső Helyen Lévő Hirdetések:

Konkrétan azokra a hirdetésekre utal, amelyek az adott keresési oldalon az első pozíciót foglalják el.

Szembetűnőség:

Egy mutató, amely azt méri, hogy a hirdetések mennyire kitűnőek a keresési oldalon.

Az Oldal Tetején és a Legelső Helyen Való Megjelenítés Mutatói:

Ezek a mutatók segítenek nyomon követni, hogy a hirdetések milyen gyakran jelennek meg az oldal tetején vagy az első helyen.

Hogyan Használd ki a Frissítéseket?

A változások kihasználása érdekében a hirdetőknek ajánlott felülvizsgálniuk és szükség esetén módosítaniuk hirdetési stratégiáikat:

  • Szegmensek Használata: Elemzésekhez használd a szegmens eszközöket a Google Ads-ben, hogy pontosan láthasd, hol és hogyan jelennek meg a hirdetéseid.
  • Megmentett megjelenítési arány szerinti ajánlattétel: A célzott megjelenítési arány használatával optimalizálhatod a hirdetéseid megjelenését azokon a pozíciókon, ahol a legnagyobb hatást érheted el.

Ha elakadtál a Google Ads kampányaid elkészítése, optimalizálása során mi szívesen segítünk. Keress minket elérhetőségeink egyikén.

Írta Gergő Banga

Szerencsésnek tartom magam, azt csinálhatom, amit valóban szeretek, mindig is rajongtam a reklámokért. Külföldön és itthon is a szakmában a legjobbaktól tanulhattam és viszonylag fiatalon elég tapasztalatot gyűjtöttem ügynökségi és ügyfél oldalon egyaránt ahhoz, hogy most nyugodt szívvel ajánljam magunkat. Változatos ügyfélkörünk van, tesztelj minket, egy finom kávé mellett a te problémáidra is biztosan megtaláljuk az ideális megoldást.

Hasonló bejegyzések

Scroll to Top