fbpx

Miben mutatkozik meg az online marketing ereje?

Szerző: | 2021 szept 2.

A digitális, avagy populárisabb nevén: online marketing számos csatornán keresztül valósítja meg a legkülönfélébb célokat, melyek között kiemelt helyhez jut: a márkák széles körben történő ismertté tétele, népszerűsítése, valamint a potenciális ügyfelekkel való kommunikációs formák megteremtése. Mindezt az internet és egyéb olyan jellegű párbeszédes formák segítségével foganatosítja, melyek digitális bázisúak. Hogy milyen marketingcsatorna-variánsok léteznek jelen pillanatban? Leginkább a következő változatokról beszélhetünk e tekintetben: webalapú hirdetésformák, közösségi média, e-mail, szövegtípusú, valamint multimédiás üzenetek. 

Nem valószínű, hogy ma már a vállalkozó egyének megkérdőjelezik e korszerű, értékesítést előmozdító technikát, ha mégis, akkor nagy valószínűséggel az a kérdés mocorogna bennük, hogy: tulajdonképpen miért is van szükségük minderre, és miben rejlik a nevezett marketing ereje? 

Bár megfelel a valóságnak azon vélekedés, mely szerint a legtöbb vállalkozás más-más konkrét megvalósítandót tűz ki maga elé, mégis mindahányuk esetében erőteljesen jelen van az, hogy kellőképpen prosperáljanak, egyre több vásárlót érjenek el, akiket képesek meggyőzni termékük és/vagy szolgáltatásuk értékéről, ilyenképpen pedig vásárlásra is tudják ösztönözni az érdeklődők körét. 

Egy új korszak, mint a mostani digitális éra, reményteljes innovációit érdemes a legmaximálisabban kiaknázni a siker érdekében. 

Itt van rögtön a felhasználóbarátnak és költséghatékonynak méltán titulált SEO, azaz a keresőoptimalizálás, mely által a keresőmotorok a kulcsszavas lekérdezések szerint rangsorolják a weboldalakat, így a termék és/vagy szolgáltatás után kutakodó internetező tudni fogja, hogy a Google mely webhelyeket minősít hiteles és releváns forrásnak a keresés szempontjából. 

Továbbá:

  • az online marketing ugyancsak értékesnek bizonyuló eszköze – a PPC (pay per click) – azaz a kattintásalapú fizetések használatával, akár 80 százalékkal is megnövelhető a márka ismertsége
  • az internet a világ legtöbb helyén az élet szerves részévé nőtte magát, így a mindennapos online töltött idő alatt több milliárd potenciális ügyfél válik elérhetővé temérdek vállalkozás számára; ebből látható, hogy az online jelenlét kiaknázatlanul hagyása már-már véteknek minősülhet a cégek számára
  • az online marketing végre zöld utat nyitott a kis cégek számára, hogy azok a digitális mezőkön felvehessék a versenyt akár a korábban elérhetetlen marketing-magasságokban lebegő óriásvállalatokkal is 
  • a digitális marketingeszközökkel  a legkülönfélébb méretű és célú cégek egzaktabban célozhatják meg közönségüket.

Amennyiben kutatásaid során meggyőződtél afelől, hogy az online marketing döntő fontosságú a vállalkozásod növekedéséhez és versenyben maradásához,  a márkád népszerűsítéséhez, valamint egyéb célkitűzések magvalósításához: fordulj bizalommal csapatunkhoz! 

Írta Gergő Banga

Szerencsésnek tartom magam, azt csinálhatom, amit valóban szeretek, mindig is rajongtam a reklámokért. Külföldön és itthon is a szakmában a legjobbaktól tanulhattam és viszonylag fiatalon elég tapasztalatot gyűjtöttem ügynökségi és ügyfél oldalon egyaránt ahhoz, hogy most nyugodt szívvel ajánljam magunkat. Változatos ügyfélkörünk van, tesztelj minket, egy finom kávé mellett a te problémáidra is biztosan megtaláljuk az ideális megoldást.

Hasonló bejegyzések

Scroll to Top