fbpx

Miért nem nélkülözheted vállalkozóként a Facebookot?

Szerző: | 2021 ápr 18.

Rögtön az elején egy digitális szférát idéző találóskérdéssel indítunk, mely a következőképpen hangzik: Akár kicsi vagy, akár nagy, használatával profitálhatsz. Mi az? Eltaláltad! Ez valóban a Facebook, mely kezdetben a baráti, rokoni digitális kapcsolattartást, -ápolást támogatta, hogy aztán nem sokkal életünkbe történő „berobbanását” követően a világ első számú szociális hálójává nője magát.

Ez az egyszerűen kezelhető platform jelentős mértékben kibővítette a vállalkozások számára kínálkozó lehetőségek tárházát. A vállalkozás méretétől függetlenül, ma már az online jelenlét nem minősül opciónak, hiszen a versenytartás és az üzleti célzatú prosperálás érdekében mindez elengedhetetlen szempontként tartható számon.

És valóban, tegyük fel a kérdést – immár nem találóskérdés jelleggel –, hogy: melyik az a cég, mely visszautasítana egy közel 3 milliárdnyi potenciális ügyfelet számláló szociális hálóhoz való csatlakozást, melynek berkeiben már nem csak a szelfik és élménybeszámolók jutnak szerephez, hanem a marketingcélok is érvényesülhetnek?

Amiért a vállalkozásodnak szüksége van Facebook-marketingre

Ha mindehhez „csupán” annyit jegyeznénk meg, hogy a potenciális vevőid számottevő hányadát elérheted a Facebookon, akár pontot is tehetnénk mondandónk végére. Mi azonban úgy véljük, hogy több is rejlik a pakliban, ezért kíváncsian utánajárunk a bennünk motoszkáló kérdéseknek a Facebook és a vállalkozások vonatkozásában. 

Noha a Facebook-hirdetések, kampányok futtatásához szükség van némi anyagi ráfordításra, mégis megfizethetőbbnek bizonyul mindez, mint számos klasszikus marketingmegoldás, ugyanakkor az online birodalomhoz való csatlakozás mindenki számára ingyenes. 

A Facebookon futtatott kampányok mérhetők. Könnyen leellenőrizhető, hogy hány követőd van aktuálisan, és amennyiben a real time, azaz valós idejű erőfeszítéseid nem mutatkoznak gyümölcsözőnek, bármikor esélyed nyílik arra, hogy változtass azokon, hogy a végeredmény minden kétséget kizáróan sikeres legyen. 

A Facebook használatával megszűnnek a földrajzi korlátok

Amennyiben figyelembe veszünk néhány ámulatba ejtő adatot, nem valószínű, hogy tovább halogatjuk a Facebook business irányultságú használatát. Néhány kiemelés, mintegy betekintés gyanánt: 

 • a rendszeres Facebook-felhasználók átlagosan egy órát töltenek a felületen 
 • a közösségi média használata számtalan ember életében rutinszerűvé vált – szinte azt is mondhatnánk, némi sarkítással, hogy a világ a Facebookon keresztül lép be az életterünkbe (hírek, események, információk, történetek, kapcsolatépítés stb.) 
 • a Facebook olyannyira népszerű, hogy egy sor márka, és világszerte több millió cég beépítette a marketingstratégiájába 
 • a közösségi média királyaként is emlegetett Facebook, meghódította a szociális média felhasználók közel 60 százalékát 
 • az ugyancsak élmezőnybeli versenytársak is kiválóan teljesítenek (így a Twitter, az Instagram, valamint a Snapchat), azonban a Facebook stabilan őrzi vezető közösségi média pozícióját
 • nem túlzás, ha a rendszeres, rutinszerű használatnak betudhatóan lassan többnek tekinthető, mint egy platform, tudniillik sokak szemében már életmódnak minősül
 • mivel a Facebook kardinálisnak tartja a felhasználói igényeknek való megfelelést, valamint a legújabb marketingtrendekhez való igazodást, kiváló lehetőségeket kínál minden vállalkozó számára a versenyben maradásra 
 • ez a prominens médiaplatform a maga figyelemre méltó elérhetőségével és popularitásával számos marketingszakember szívébe belopta magát (nem mellesleg megjegyezendő: a Facebook bevételének meghatározó hányadát a hirdetéseknek köszönheti)
 • a márkák markánsan megnövelhetik digitális jelenlétüket (lévén, hogy a Facebook oldalon feltüntetik, ezáltal pedig globálisan hozzáférhetővé teszik üzleti adataikat, tájékoztathatják közönségüket termékükről/szolgáltatásukról) 
 • ez utóbbi fényében érthető, ha világszerte több mint 200 millió kisvállalkozás a Facebook kínálta előrelépések sanszával 
 • a cégek online módon, soha nem látott intenzitással juthatnak el új célcsoportokhoz – akik számára releváns az ajánlatuk, kínálatuk 
 • az ügyfelekkel történő kommunikáció gyors és egyszerű, nem beszélve arról, hogy rengeteg időt meg tud ezzel spórolni mind a cég, mind pedig a célközönség (feltehetik a kérdéseiket a felületen és választ is kaphatnak mindezekre) 
 • a Facebook ideális megoldást kínál a márkaismertség-növelésre. 

A szokás hatalom: használd üzleti növekedéshez! 

A közösségi média használata mára az internetezők nagytöbbsége esetében napi szokássá vált, mely jelenséget a vállalkozásoknak vétek lenne nem kiaknázni. Használd a Facebookot jól megtervezett vállalkozásnövelési szándékkal. Használd hatékonyan a közösségi média királyát, és ismertesd meg termékeidet, szolgáltatásaidat a közönségeddel, építsd ki és ápold ezen a platformon ügyfeleiddel a kapcsolatot, edukáld és informáld őket – ezzel a hozzáállással létrehozhatsz egy elkötelezett vevőkört, megnövelheted a márkád iránti hűséget. 

Posztolj rendszeresen figyelemfelkeltő, értékes tartalmakat, figyelj aktív kommunikációval a közönségedre!  

Szeretnéd elnyerni a vállalkozásod számára ideálisnak titulálható ügyfeleket?  Növelnéd a vevők elkötelezettségét? Versenyelőnybe kívánsz kerülni a fáradhatatlan és folyamatosan újuló digitális birodalomban? Közösségi média tevékenységeddel kívánsz jobb helyhez jutni a Google-rangsorban?

Amennyiben a fenti kérdésekre igennel válaszoltál: élj a Facebook-marketingben rejlő lehetőségek tömkelegével! Ha úgy véled, hogy mindezen feladatok ellátását professzionális kezekbe helyeznéd, vedd fel velünk a kapcsolatot, és beszéljük meg a részleteket! 

Írta Gergő Banga

Szerencsésnek tartom magam, azt csinálhatom, amit valóban szeretek, mindig is rajongtam a reklámokért. Külföldön és itthon is a szakmában a legjobbaktól tanulhattam és viszonylag fiatalon elég tapasztalatot gyűjtöttem ügynökségi és ügyfél oldalon egyaránt ahhoz, hogy most nyugodt szívvel ajánljam magunkat. Változatos ügyfélkörünk van, tesztelj minket, egy finom kávé mellett a te problémáidra is biztosan megtaláljuk az ideális megoldást.

Hasonló bejegyzések

Scroll to Top